november 2011

 

 

De 7de editie van het dames (thema) biljarttoernooi 2011 stond in het teken van het thema:

“HALOWEEN en HEKSERIJ”.  

 

Zaterdag 26 november 2011 is het dan zover, de deelneemsters aan de 7de editie van het dames (thema) biljarttoernooi meldden zich in het wederom fraai gedecoreerde wijkcentrum ’t Schuurtje.

Wat zien de deelneemster er ook dit jaar weer geweldig uit. Na inschrijving en het inleveren van de surprise, storten de deelneemsters zich op een eerste bakkie pleur met daarbij uiteraard een smakelijke traktatie.

Bewonderend beoordelen de dames de outfit van hun opponenten. De sfeer zit er al vroeg in.

 

Het is inmiddels 10.30 uur geworden en Andre “the WHISTLER” staat op het punt een aanvang te nemen met de eerste partijen. Hohoho, wacht eens eventjes 1, 2, 3, 4………..21, er worden slechts

21 deelneemsters geteld. We missen Greet!

Juist op het moment dat de organisatie haar wil bellen, verandert de muzikale entourage. Er ontstaat zeg maar een soort van ‘grafsfeer’. Juist op dat moment gaat de toegangsdeur tot het speellokaal open en wordt er een ‘kist’ binnen gereden. Eenmaal tot stilstand gebracht beweegt het deksel van de kist op het ritme van de muziek…..! Nadat de deelneemsters van de grootste schrik bekomen zijn, wacht hen een volgende moment van hartfalen. De kist opent zich en, hoewel wat ‘witjes’ stapt Greet uit.

Een zucht van opluchting verspreid zich door het speellokaal en op de wat angstige gezichten van de deelneemsters verschijnt zelfs een flauw glimlachje. Een kort moment later, als de aanwezigen van de grootste schrik  bekomen zijn, barst er een geweldig geschater uit.  

 

Na een extra bakkie pleur voor de schrik, opent André het toernooi en wordt er met de partijen een aanvang genomen. In een ontspannen en plezierige atmosfeer wordt gestreden om iedere carambole.

De zaterdagsessie wordt traditioneel afgesloten met een overheerlijk buffet, aangeboden door het speellokaal. De deelneemsters, hun partners en fans kijken ieder jaar weer reikhalzend uit naar dit ware smulfestijn.

Maître Antoine pakt ook dit jaar weer geweldig uit. De aanwezigen worden gefêteerd op heerlijke buffet: salades, vis, vlees, kip, franse kaasjes …………… noem maar op, warm, koud het is fantastisch!!

 

Na de vermoeiende eerste dag is iedereen zondagochtend vroeg weer aanwezig. Hoewel “fris en fruitig” voor sommigen flink overdreven is (onder een stoomwals gelegen?), ze zijn er allemaal …… !!

De wedstrijdspanning neemt allengs maar toe en belast met extreme nervositeit worden zekere caramboles gemist. Kansrijk geachte deelneemsters worden – daar waar het biljarten betreft – geëlimineerd. Steeds weer neemt het wedstrijdverloop een onverwachte en verrassende wending. Als de kruitdampen eenmaal opgetrokken zijn blijkt de eerder overleden gewaande Greet Delfgaauw haar zenuwen het best onder controle te hebben gehad, zij wordt winnares van de 7de editie van het dames biljarttoernooi “De Open Schuur”.  Karin Peer verovert een fraaie 2de plaats terwijl Helen Koelink 3de wordt en Cora van den Eijden op de 4de plaats beslag legt.

Greet, haar act en haar outfit worden door de jury op waarde geschat, zij krijgt dit jaar de prijs voor de fraaiste ‘outfit’.

 

Na afloop van de prijsuitreiking is het weer tijd voor het – eveneens traditionele – “surprise time”. Ook dit jaar is het weer fantastisch om te zien hoeveel werk en tijd de deelnemende dames besteed hebben aan hun surprises en gedichtjes.  

 

Dank aan:

 Alle deelneemsters aan het dames biljarttoernooi “de SCHUUR” 2011;

 Ton, Tonny & Daniëlle

 Nico & Andre

 Sponsors

 Schrijvers en tellers

 Supporters