November 2012

 

 

DAMES (thema) BILJARTTOERNOOI “DE SCHUUR” 2012

 

Ons thema biljarttoernooi stond in het teken van het thema ‘SPROOKJESWERELD’.  

 

Zaterdag 24 november 2012 was het dan zover. Rond een uur of tien ’s ochtends betraden de eerste fraai uitgedoste dames het fraai gedecoreerde wijkcentrum het Schuurtje. Alle dames zien er ook dit jaar geweldig uit en de sfeer zit er al vroeg in.

Na een fotootje, het inschrijven en het afgeven van de surprise, wordt de dames een heerlijk bakkie koffie aangeboden met een daarbij behorende smakelijke traktatie.  

 

Nadat alle deelneemsters zijn ingeschreven en van hun eerste bakkie koffie hebben genoten, wordt om 10.30 uur een aanvang genomen met de eerste partijen. In een  ontspannen en plezierige atmosfeer wordt om iedere carambole gestreden.

 

Rond 18.00 kunnen de keuen in het foedraal en kan een tussenstand worden opgemaakt. Kanshebbers zijn: Nel Reitsma, Margriet van der Sluijs, Hanny Wouterse, Jorinde Ummels en Adrie Kraan.

Traditioneel wordt de zaterdagsessie afgesloten met een overheerlijk buffet, aangeboden door het speellokaal. De deelneemsters, partners, arbiters en fans kijken ieder jaar weer reikhalzend uit naar dit ware smulfestijn.

Maître Antoine pakt ook dit jaar weer geweldig uit. De aanwezigen worden gefêteerd op heerlijke buffet: salades, vis, vlees, kip, franse kaasjes …………… noem maar op het is wederom fantastisch!!

 

Zondagochtend vroeg zijn alle dames weer present. Hoewel “fris en fruitig” voor sommigen flink overdreven is (een aantal dames lijkt rechtstreeks uit de wasdroger te komen), zijn ze er allemaal …… !!

De wedstrijdspanning neemt toe en kanshebbers missen zekere caramboles. Steeds weer neemt het wedstrijdverloop een onverwachte en verrassende wending. Uiteindelijk blijkt Hanny Wouterse haar nervositeit het best onder controle gehad te hebben, verdient wint Hanny de 8ste editie van het dames biljarttoernooi de ‘Open Schuur’. Adrie Kraan legt beslag op een fraaie 2de plaats terwijl Nel Reitsma heel netjes de 3de plaats voor zich opeist.

Greet verdient voor het tweede opeenvolgende jaar de prijs voor de fraaiste ‘outfit’.

 

Na de prijsuitreiking: “surprise time”.

De altijd hilarische afsluiter van een geweldig weekend. Het lijkt er op dat de dames steeds meer zorg en tijd besteden aan hun surprises en het daarbij behorende rijm. Fantastisch!   

 

Dank aan:

 Alle deelneemsters aan het dames biljarttoernooi “de SCHUUR” 2012;

 Ton, Tonny & Daniëlle

 Nico & André

 Schrijvers, tellers en supporters.

 

en