Het damesbiljarttoernooi 2013 ‘De Open Schuur’ stond in het teken van het thema ‘Het FAUTE FEEST’.  

 

Zaterdag 23 november 2013 rond tien uur ’s ochtends betraden de eerste fraai uitgedoste deelneemsters het wederom fantastisch gedecoreerde wijkcentrum.

De sfeer zit er al vroeg in. Na een fotootje, de inschrijving en het afgeven van de surprise, wordt de dames een heerlijk bakkie koffie aangeboden met de daarbij behorende smakelijke traktatie.  

Als alle deelneemsters binnen zijn en zijn ingeschreven wordt om 10.30 uur een aanvang genomen met de eerste partijen. Ondanks de ontspannen en plezierige atmosfeer wordt om iedere carambole gestreden.

 

Rond 18.00 kunnen de keuen in het foedraal en worden de deelneemsters (en aanhang) gefêteerd op een overheerlijk buffet, aangeboden door het speellokaal. De deelneemsters, partners, arbiters en fans kijken ieder jaar weer reikhalzend uit naar dit ware smulfestijn. Ook dit jaar pakt Maître Antoine weer geweldig uit: verrassende salades, vis, vlees, kip, franse kaasjes …………… noem het maar op, het is wederom fantastisch!!

 

Zondagochtend zijn alle dames weer present. Hoewel “fris en fruitig” voor sommigen flink overdreven is (een aantal dames lijkt rechtstreeks uit de wasdroger te zijn gestapt), zijn ze er allemaal …… !!

De wedstrijdspanning neemt toe en kanshebbers missen zekere caramboles. Steeds weer neemt het
wedstrijdverloop een onverwachte en verrassende wending. Uiteindelijk blijkt Trees haar nervositeit
het best onder controle gehad te hebben, zij wint de 9de editie van het dames biljarttoernooi
‘De Open Schuur’. Rani legt beslag op een fraaie 2
de plaats terwijl Lies heel netjes de 3de plaats
voor zich opeist. Greet verdient met haar fraaie uitdossing wederom de prijs voor de fraaiste ‘outfit’.

 

Na de prijsuitreiking: “surprise time”.

Het toernooi wordt net als alle voorgaande edities afgesloten met de SURPRISE TIME. Het is inmiddels wel duidelijk dat de dames veel zorg en tijd besteden aan hun surprises en het daarbij behorende rijm. Fantastisch!   

 

Dank aan: