Alle leden van de biljartvereniging ontvangen een uitnodiging voor het Eindejaarstoernooi (EJT). In verschillende speldisciplines (libre, driebanden, bandstoten en “via rood”) wordt een onderlinge competitie afgewerkt.

De wedstrijden in het kader van het EJT beginnen in de laatste week van november. De finale wordt gespeeld voorafgaand aan de nieuwjaarsreceptie.

Voor deelname aan het clubkampioenschap zijn alle leden uitgenodigd. In een onderlinge competitie wordt gespeeld om de titel “clubkampioen”.
De wedstrijden in het kader van het clubkampioenschap worden gespeeld in het libre-spel en beginnen in de maand maart.  

De competitie spelende leden van onze biljartvereniging worden – afhankelijk van de speelsterkte – in teams ingedeeld. De teamsamenstelling wordt in de maand mei van ieder jaar bij de Koninklijke Biljartbond aangeleverd.

De Koninklijke Nederlandse Biljartbond, district “Het Sticht” is verder verantwoordelijk voor alle competitiezaken (poule indeling, wedstrijdschema etc.).

Ieder bij de Koninklijke Nederlandse Biljartbond aangemeld (competitiespelende-) lid, kan zich individueel aanmelden voor deelname aan de Persoonlijke Kampioenschappen.

De wedstrijdleider informeert u tijdig over de uiterste inschrijfdata, speeldata en kosten  van deze Persoonlijke Kampioenschappen.
Ook voor deelname aan de Persoonlijke Kampioenschappen geldt dat de deelnemers worden ingedeeld naar speelsterkte.

Aanmelding dient te geschieden via de wedstrijdleider KNBB van onze vereniging.

     In december 2006 organiseerde het wijkcentrum ’t Schuurtje voor de eerste keer een dames biljarttoernooi; “Damesbokaal De Open Schuur”. Bij de organisatie werd het  wijkcentrum ondersteuning verleend door de biljartvereniging Apollo.

Het dames biljarttoernooi draagt een competitief karakter.

Dat houdt in dat de biljartster aan de speeltafels serieus met de sport bezig is en dat zij de  overige deelneemsters ook in de gelegenheid stelt dat te doen. Dat betekent overigens niet dat er geen ruimte is voor gezelligheid, lachen en plezier, immers een dag niet gelachen is een dag niet geleefd!

Het dames biljarttoernooi is een jaarlijks terugkerend evenement.